Hip-Hop

HIP HOP

Adreçat a nens a partir de 10 anys

Horari: dimecres de 17:45h a 18:45h amb Antonio Izquierdo

El Hip Hop és una "dansa urbana" que es va originar als EU a principis dels 80, concretament a Califòrnia i Nova York. Prové d'una cultura urbana on s'hi troben diferents disciplines artístiques com el cant (Rap), el graffiti, dj, producció musical, etc.
Dins la Dansa Urbana trobem també diferents estils que han anat evolucionant durant aquests 30 anys. Estils com el *poppin* , el *lockin*, el *boogaloo*, el *hype * i el *break* van ser els pioners d'aquesta cultura. Són els pares d'aquest fenomen i formen part de la " vella escola " (*old school*). Més tard, a mitjans de la dècada dels '90 i amb la influència d'altres disciplines com el contemporani, mim, acrobàcia, teatre, etc. va sorgir l'anomenat *New Style* que forma part de la "nova escola".
El new style és el més novedós d'aquesta cultura, i és un fenomen tan actual que encara es manté obert i viu. És una mica difícil d'intentar "encasillar-lo" ja que engloba tot d'estils diferents en un, l'avantguarda del moviment. Podríem dir doncs que el *new style* busca una mica la fussió amb altres disciplines, sempre amb aquell toc urbà, és clar.
Una de les facetes més interessants del hip hop és el *freestyle* (improvisació a l'estil lliure). No hi ha normes, tan sols deixar-se endur per la música i expressar sense pautes marcades el que aquesta et fa sentir.