Flamenco

Descripció:                                                                                                                 

El Flamenco és un art molt complexe i ric, ple de matissos tant a nivell rítmic com expressiu. La utilització dels peus i les mans com a instrument percussiu suposa un element afegit a la pròpia dansa i genera la necessitat d'un treball especific de ritme i musicalitat i tècnica de "zapateado". Per altra banda, la interpretació dels moviments de cada "palo" i la seva temàtica expressiva comporta un treball de coordinació de moviments de cames, peus, braços i mans, expressivitat, caràcter, elegància, musicalitat....

El Flamenco és improvisació, és personal, és un mitjà de comunicació i expressió i, a través d'un treball tècnic a les classes obtindràs, pas a pas, les èines necessàries per crear-te el teu propi llenguatge.

Horaris i nivells:

Flamenco iniciació (trimestral)

Dimecres de 18:00h a 19:00h

Flamenco intermig

Dimecres de 19:15h a 20:30h

Flamenco  avançat
Dimecres de 20:30 a 21:45 h

Quina roba cal vestir:

Per a les classes de flamenco és imprescindible utilitzar unes sabates específiques per aquest ball i roba adequada que permeti una còmoda mobilitat.

Un altre element que es farà imprescindible son les faldilles amples i llargues, tot i que en les primeres classes d'iniciació a aquesta tècnica es millor no utilitzar encara la faldilla per tal de que el professor pugui veure bé el treball de les articulacions i col·locació de les cames.

Altres elements que es solen utilitzar son els vanos, els mantons i, quan ja es te un nivell considerable d'aquest estil de ball, la bata de cua. Però els utilitzarem en ocasions concretes per anar coneixent la utilització d'aquests elements.