L'Escola


Un espai que cuida i estima les arts i, sobretot, les persones.
Una espiral de moviment, de ritme i de vida....

Nou Espiral neix el 19 de març de 2000, amb l’objectiu de ser un espai destinat a promoure la Dansa i d’altres Arts Escèniques a través de la Formació, la Creació i la Difusió.

Ara fa 24 anys, doncs, va néixer a Salt aquest espai, on s'imparteixen moltes activitats i diferents disciplines de dansa; des de la clàssica fins al contemporani, passant pel flamenco, la dansa oriental, el modern-jazz o el hip-hop, entre d'altres, donant l'oportunitat a totes aquelles persones que ho desitgin, de poder gaudir tant de manera lúdica com de formació de la dansa molt a prop de casa.

FORMACIÓ:
una tasca important que s'ha dut a terme durant aquests 24 anys ha estat la de formació per a infants, que, a partir dels 4 anys, de manera divertida els ha anat endinsant en un món desconegut i màgic aportant-los molta riquesa, tant a nivell corporal com emocional. La dansa apropa els infants a compartir, relacionar-se amb els altres i conèixer, al mateix temps, el seu propi cos. És un orgull per a l'escola haver crescut amb molts d'ells i elles que, des dels primers anys ens han acompanyat i encara avui, ja adults, segueixen formant-se amb nosaltres.
Una de les prioritats de l'escola, des dels seus inicis, és la d'oferir un ampli ventall d'activitats per a adults que volen tenir també l'oportunitat d'endinsar-se en el món de la dansa, ja que la dansa no ha de tenir cap limitació per edat. Donar a conèixer la dansa és una tasca important per a nosaltres, cuidant les persones i donant-los l'oportunitat de gaudir de cadascuna de les tècniques. La dansa és un autoconeixement del nostre cos, físic i emocional.
En aquests anys, l'escola s'ha anat expandint pel territori i avui dia, tant alumnes adults com infants procedeixen d'arreu de la província.
Això s'ha aconseguit amb molt d'esforç i il·lusió on la gent que hi treballem ho fem des de la professionalitat i l'estima cap als alumnes.

CREACIÓ:
Promocionar a joves companyies semiprofessionals i professionals ha estat el motiu pel qual, els darrers anys, s'ha dut a terme al teatre de Salt, el DANSALT, on els joves creadors poden mostrar les seves peces donant-les a conèixer al públic. En els últims  anys, en col·laboració amb la companyia de dansa CobosMika, s'ha presentat, al teatre de Salt, el treball dut a terme durant el màster professional “Seeds” de CobosMika per a ballarins professionals.

DIFUSIÓ:
La difusió de la dansa ha estat també per l'escola una prioritat. Donar a conèixer la dansa , obrint les portes a gent que mai no ha ballat i apropar a persones de totes les edats a aquest món és una tasca molt gratificant. És per això que cada any, per celebrar el dia de la dansa, el mes d'abril, s'organitzen diferents activitats per apropar la dansa a tothom

Un cop finalitzat el curs escolar, Nou Espiral segueix oferint cursos durant el mes de juliol, alguns d'ells destinats a persones que volen provar qualsevol de les tècniques que s'imparteixen a l'escola i d'altres de perfeccionament. I, pensant en els infants, també s'ofereix un casal creatiu on els petits poden divertir-se amb tècniques de circ, teatre, dansa, entre altres activitats que els ajudaran a desenvolupar la seva pròpia creativitat.

Gràcies a tots els que heu fet possible aquests 24 anys!