Meritxell Cardellach

0

Currículum

Es forma en dansa clàssica, espanyola i flamenc a Barcelona en cursos regulars i intensius amb diferents professors. Titulada en Dansa Espanyola per l’Institut del Teatre de Barcelona.

Inicia la seva carrera professional l’any 1985 amb el Jove Ballet de Catalunya. L’any 1988 forma part de la companyia de dansa espanyola de Scala Barcelona. Del 1989 al 1996 forma part del grup de musica i dansa de flamenc - fusió Jaleo, amb qui realitza gires per tot l’Estat Espanyol, Europa i nord-americà. L’any 1995 col·labora amb el music Perico Sambeat en el festival de jazz de Barcelona i al Teatre Romà de Sagunto. Entre el 1998 i el 2000 participa en el muntatge de Trapos Sucios,Recordar no es facil i La Pasión amb Juan Carlos Lerida (2D1 companyia de dansa). Al 1999 presenta el seu propi espectacle de dansa-teatre¡MMMM! amb la col·laboració de Ferran Frauca i Juan Carlos Lerida.

Ballarina de l’espectacle “A pas de Lorca” de la producció A pas de Poetes del Centre Cultural La Mercè de Girona, l’any 2009. Creadora i directora escènica de l’espectacle musical “Dones” de produccions Fila6 per a la seva presentació a Girona, en el marc de Fires de Girona 2009.

Exerceix la docència de la dansa des de 1988. Ha estat professora convidada per la Universitat de Maryland per a un Màster en Etnomusicologia sobre la Rítmica del Flamenc, professora convidada per impartir un curs intensiu de Dansa Espanyola i Escola Bolera a l’Institut del Teatre de Vic i a l’Institut del Teatre de Barcelona per muntatge d’un taller de Dansa Espanyola.

Actualment, co-dirigeix l’escola de dansa Nou Espiral de Salt (Girona) i és membre de la companyia de dansa  LAS LO LAS.

Classes que imparteix